Graag stel ik me even voor…

Ik ben Caroline Rouma, in ’99 afgestudeerd als kinesitherapeute en sindsdien steeds op zoek geweest om het menselijk lichaam en de mens als persoon beter te leren begrijpen en te begeleiden. Verschillende opleidingen en jaren later ben ik in contact gekomen met de fasciatherapie methode Danis Bois die voor mij een nieuwe wereld opende. Deze opleiding en visie omtrent het menselijk lichaam waarbij de persoon centraal gesteld wordt en het lichaam vanuit een globaliteit benaderd wordt biedt een tegengewicht aan het gefragmenteerde en snelle karakter van ons huidige bestaan. Zachtheid, traagheid, ruimte, tijd en precisie zijn voor mij fundamentele aspecten waarmee ik de juiste condities creëer om iemand opnieuw in verbinding te brengen met zijn lichaam en met zichzelf.

Sedert het begin van mijn opleiding fasciatherapie begeleid ik mensen naar meer evenwicht in verschillende praktijken waaronder bij Sensori, groepspraktijk voor relaxatie en fasciatherapie waar ik samenwerk met Anne Destrijcker. In 2014 ging ik van start in mijn privépraktijk waar ik tot op heden iedere dag met veel passie aan de slag ben.

Daarnaast heb ik veel affiniteit met wat yoga te bieden heeft. Yoga betekent verbinden, verbinding tussen lichaam en geest maar ook tussen onszelf en de wereld rondom ons en net daarom bijzonder complementair aan de manier waarop ik behandel en werk. Vanuit mijn professionele bezigheid als fasciatherapeute volgde ik een teacher training Yin Yoga waarbij voornamelijk ook het bindweefsel oftewel de fascia aangesproken wordt. Net zoals in de fasciatherapie worden bij deze introspectieve yogavorm op een zachte manier weerstanden en blokkades in beweging gezet. Wederom voeren zachtheid en traagheid de hoofdtoon. Door middel van welbepaalde houdingen die lang genoeg aangehouden worden wordt er ruimte in het lichaam gecreëerd waardoor het weer fijn wordt om datzelfde lichaam te beleven, te ’bewonen’ en te bewegen. In de stilte komen we weer tot onszelf.

Omdat ik mijn ervaringen en kennis graag deel maak ik sinds 2015 als assistent ook deel uit van het docententeam aan het European College of Fasciatherapy en begeleid ik toekomstige fasciatherapeuten tijdens hun opleiding.